Camouflagetherapie

Wat is Camouflagetherapie?

Camouflagetherapie biedt een oplossing voor het tijdelijk verbergen van storende huidkleurverschillen. Met behulp van speciale medische camouflagemiddelen kunnen vaatjes, wijnvlekken en lichte of donkere pigmentvlekken minder opvallend worden gemaakt. Onze huidtherapeut zoekt samen met u naar een camouflagecrème die perfect aansluit bij uw huidteint. Tijdens de therapie krijgt u advies en leert u de techniek om de camouflagecrème zelf aan te brengen wanneer u dat wenst.

Toepassingen van Camouflagetherapie:

Camouflagetherapie wordt toegepast bij verschillende huidaandoeningen, waaronder:

  • Pigmentvlekken: Of het nu gaat om hyperpigmentatie, hypopigmentatie, melasma, post-inflammatoire hyperpigmentatie of vitiligo, onze huidtherapeut biedt effectieve behandelingen en camouflagetherapie om pigmentvlekken te verminderen.
  • Vaatafwijkingen: Roodheid, couperose, verwijde vaatjes, rosacea of een wijnvlek kunnen met camouflagetherapie en andere behandelingen veilig en effectief worden behandeld.
  • Littekens: Of het nu gaat om hypertrofische littekens, atrofische littekens of acne littekens, camouflagetherapie kan helpen om littekens minder zichtbaar te maken, samen met behandelingen zoals microneedling, fractionele laser en IPL.

Camouflagetherapie instructie:

Tijdens een consult beoordeelt onze huidtherapeut of camouflagetherapie geschikt is voor u. Vervolgens wordt de kleur van de foundation bepaald en leert u de juiste technieken om de make-up aan te brengen. De kosten voor de instructie en benodigde producten kunnen mogelijk vergoed worden door uw zorgverzekeraar, afhankelijk van uw aanvullende verzekering.

Vergoedingen​

Veel zorgverzekeraars vergoeden (deels) camouflagetherapie vanuit de aanvullende verzekering. Neem contact op met uw zorgverzekeraar voor informatie over de exacte vergoeding en de voorwaarden van uw aanvullende pakket.