Huidoneffenheden verwijderen

Heeft u last van ouderdom-, en/of steelwratjes, bloedblaasjes en tele’s op uw huid dan kunnen we u helpen. U ervaart fibromen als ontsierend, waardoor u er toch graag vanaf wil? Ook kunnen ze snel worden gekrabd en in de weg zitten van op uw hals of de oogleden. Het verwijderen van fibromen wordt helaas niet vergoed door zorgverzekeraars.

Ouderdomswratjes (verrucae seborrhoicae)

Ouderdomswratjes komen vaak voor en zijn licht gele of geelbruine goedaardige plekjes van de huid. Ouderdomswratjes zijn geen echte wratten en dus niet besmettelijk omdat ze niet door een virus zijn ontstaan. Na je 30e aantal kan het toenemen, sommigen hebben er meer aanleg voor dan anderen. Ze komen overal op het lichaam voor, maar vooral in het gezicht, bij de slapen, op de rug, onder de borsten en op de buik. De oorzaak is onbekend maar bij mensen die veel tijd in de zon doorbrengen is de kans iets groter op het ontstaan hiervan.

Steelwratjes (fibromen, skin tags)

Steelwratjes zijn huidkleurige of lichtbruine, kleine en zachte goedaardig gezwellen op de huid. Ze komen vaak voor op de oogleden, onder de oksels, in de hals en in de liezen. Steelwratjes zijn geen echte wratten en niet besmettelijk.

Kersenwratjes (angioma senilis, cherry angioma)

Kersenwratjes zijn kleine heldere rode bultjes. Het kan ontstaan door een opeenhoping van verwijde kleine bloedvaatje. De oorzaak is niet bekend. Vanaf je 25e levens jaar kan het al beginnen en bij 40-plussers kunnen er al tientallen aanwezig zijn. Soms kunnen de cherry angiomas als cosmetisch zeer storend worden ervaren en is er de vraag om ze te verwijderen. Contra-indicaties van huidoneffenheden verwijderen:
kersen wratje

Contra-indicaties van huidoneffenheden verwijderen

  • Onzekerheid over de aard van de huidaandoening.
  • Recente chemotherapie.
  • Diabeten met ernstig vaatlijden.
  • Overmatige blootstelling aan de zon.

Behandeling

Kleine steelwratjes kunnen het beste weggeschraapt worden. Op de te behandelen plek wordt een verdoving aangebracht. Daarna wordt met een scherp ringetjes het steelwratje weg geschaaft. Bij iets grotere steel-, kersen,- en ouderdomswratjes kan elektrocoagulatie gebruikt worden. Dit is een soort pen waarmee het wratje wordt aangestipt zonder de gezonde omliggende huid te beschadigen. Dit blokkeert de bloedtoevoer en vernietigd de cellen van het fibroom waardoor het afsterft. Er ontstaat een korstje dat er later afvalt. Sommige ouderdomswratjes moeten meerdere keren verwijderd worden om definitief weg te blijven. Als een groot oppervlak op uw huid behandeld moet dit in meerdere sessies.

Behandel prijzen:

  • 1 leasie verwijderen € 37
  • 1 – 3 leasies verwijderen € 50
  • 4 – 6 leasies verwijderen € 75
  • >6 leasies verwijderen, in overleg vanaf € 75